

קונסרבטוריון ענבלים
בית המוסיקה של להבים

...מה בקונסרבטוריון

מחלקת כלי הקשה
כלי הקשה הם ככל הנראה הכלים העתיקים ביותר שבני אנוש הפיקו בעזרתם צלילים והנעימו את חייהם במוזיקה. עולם כלי ההקשה עבר שינויים רבים מאז שאבותינו הקדמונים הקישו באבנים ובמקלות ליצירת קצב. כיום זהו עולם עשיר ומגוון הכולל כלי קצב וכלים מלודיים. מוביל את המחלקה המורה: בוריס דכיס (ימי א', ג')

מחלקת כלי קשת
כלי הקשת הם כלים מיוחדים במינם. ארבעת הכלים במשפחה זו (הקונטרה בס, הצ'לו, הכינור והויולה) כולם כוללים מיתר המפיקים צליל כאשר הנגן מרטיט אותם בעזרת הקשת. הכינור, עליו מלמדים בקונסרבטוריון ענבלים, הוא אחד הכלים הנפוצים במוזיקה הקלאסית, אך גם במוזיקה היהודית המסורתית. מוביל את המחלקה המורה: יבגני גדזלמן (כינור, ימי ה')

טרום-כלי
ילדי גן
מוזיקה היא חלק חשוב מההתפתחות של ילדינו. היא נמצאת בכל מקום, מלווה אותנו לאורך החיים בנקודות חשובות של התרגשות, שמחה, עצב, חברות ועוד. מפגשי טרום-כלי נועדו לענות על הפער בין הצורך במוזיקה בחיי הילדים לבין הקושי ללמוד לנגן בכלים המסורתיים בגילאים צעירים. המפגשים מסייעים לתלמידים לחזק מיומנויות בסיסיות כמו ריכוז, הקשבה, סבלנות, הפניית קשב, קשר עין יד, חוש קצב לצד היכרות ראשונה עם אלמנטים מוזיקליים מרכזיים כמו קצב, מקצב, סולם התוים, מושגי יסוד במוזיקה ועוד. מובילה את המחלקה המורה: אילנה שיימן (ימי ג')

חלילית קבוצתי
כיתות א-ב
קבוצת למידה של ילדי כיתות א'-ב', הלומדים ביחד לקרוא תוים ולנגן בחלילית. מפגשים אלה מאפשרים כניסה רכה לעולם הנגינה, בחוויה חברתית נעימה, עם מבט על טיפוח היכולות של נגן. המפגשים מסייעים לתלמידים לחזק מיומנויות בסיסיות כמו ריכוז, הקשבה, סבלנות, הפניית קשב, קשר עין יד, חוש קצב לצד הצעדים הראשונים שלהם בעולם הנגינה בכלים.. מוביל את המפגשים המורה: יבגני גדזלמן (ימי ה')

מחלקת גיטרות
גיטרה הינה אחד מכלי הנגינה הפופולריים בקרב בני נוער. היא מתאפיינת בכך שניתן לנגן עליה סגנונות רבים כמו ספרדי, בארוק, ג'אז, בלוז, רוק ועוד. העובדה שניתן לקחת אותה לכל מקום מוסיפה לפופלריות שלה ככלי נגינה ומאפשרת לנגן בחוף הים, מסביב למדורה ובכל מקום למעשה. בקונסרבטוריון ענבלים ניתן ללמוד לנגן את כל הסגנונות - על גיטרה קלאסית, גיטרה חשמלית וגיטרה בס. מובילים את המחלקה המורים: גדעון טרכטנהרץ (ימי א', ב', ד') איליה קוגן (ימי א', ג', ד')

מחלקת פיתוח קול
הקול האנושי שימש ככל הנראה לביטוי מוזיקלי מראשיתה של התקשורת האנושית. היצירה האנושית המוזיקלית על גווניה, ושירה עברית במיוחד, מהווים את הבסיס לעבודת המחלקה לפיתוח קול בקונסרבטוריון. אם אתם אוהבים לשיר ורוצים לפתח את הכשרון הטמון בכם, זה המקום בשבילכם! את המחלקה מובילה המורה: פאינה גרמן (ימי א', ג')
.jpg)
חבורת הזמר
חבורות זמר מהוות שילוב נהדר בין עשייה מוזיקלית למפגש חברתי מהנה. בחבורת הזמר מבצעים יצירות ישראליות מקוריות בעיקר (כמו יש בי אהבה של ארקדי דוכין), אך גם יצירות מתורגמות לעברית (כמו הללויה של לאונרד כהן) אם אתם אוהבים לשיר בחברותא ונהנים ממפגש מוזיקלי יצירתי יחד עם חברים - חבורת הזמר של להבים היא מקום נהדר להיות בו. מוביל את חבורת הזמר: רן רקיע-פיינשטיין (ימי ד')

תיאוריה של המוזיקה
תיאוריה של המוזיקה היא הבסיס להבנה מעמיקה של עולם הצלילים והמוזיקה. היכולת שלנו להבין את היצירות בהן אנו נוגעים תלויה במידה רבה בבקיאות שלנו עם התיאוריה (תוים, סולמות, אקורדים ומושגי יסוד אחרים) ובהיכרות שלנו עם סגנונות מוזיקליים שונים. החל משנת הלימודים תשפ"ה כל תלמידים הקונסרבטוריון, בנוסף ללימוד הפרטני של הנגינה, ילמדו גם תיאוריה של המוזיקה בכיתה עם חברים נוספים. מובילים את המחלקה המורים: רן רקיע-פיינשטיין (ימי ב' - מתקדמים, ימי ה' - מתחילים)

מחלקת פסנתר
לפסנתר מנעד צלילים רחב ביותר והוא מאפשר נגינה של הרמוניות ומלודיות גם יחד. צלילי הפסנתר מופקים מפטישים המכים במיתר ומרעידים אותו (מיתרים בעובי ובאורך שונה מפיקים צלילים שונים כשהם רוטטים). מדובר באחד מכלי הנגינה הנפוצים ביותר ללימוד מוזיקה (ובמיוחד מוזיקה קלאסית). הוא מאפשר להבין בקלות את התיאוריה של המוזיקה ולראות באופן ויזואלי את המרחק בין תוים ואת היחס בין התוים המרכיבים אקורדים שונים. הפסנתר משמש הן ככלי מוביל והן ככלי ליווי. רוב המלחינים הקלאסיים ניגנו בין היתר בפסנתר והפסנתר משמש עד היום כלי נפוץ למלחינים בעבודת ההלחנה. יש לו חלק חשוב בעולם המוזיקה הקלאסית כאמור, אך הוא השתלב בצורה נהדרת גם בעולמות מוזיקלים אחרים כמו ג'אז, רוק ופופ. ניתן להתחיל ללמוד כבר בגיל צעיר. מובילות את המחלקה המורות: לודמילה אובצקי (ימי ב', ה', ו') אילנה שיימן (ימי ג')

מחלקת כלי נשיפה
כלי נשיפה הם משפחה רחבה של כלים, הנחלקת לכלי נשיפה מעץ ולכלי נשיפה ממתכת. הצליל מופק מהאויר שנושף הנגן לתוך הכלי. כלי הנשיפה נפוצים מאוד במוזיקה הקלאסית והם מרכיב חשוב בתזמורת. בנוסף הם נפוצים מאוד במוזיקה פופולרית, בג'אז וברוק. ככל הנראה כלי הנגינה העתיק ביותר שאינו כלי הקשה שייך למשפחה זו - חליל הפאן. פרט מעניין וקצת מבלבל - סקסופון נחשב כלי נשיפה מעץ, על אף היותו עשוי ממתכת - הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהפיה של הכלי היא פיה האופיינית לכלי נשיפה מעץ. על חלק מהכלים ניתן להתחיל ללמוד מגיל צעיר (כך לגבי חלילית למשל), ועל חלקם ההמלצה היא להתחיל בסביבות כיתה ד' (כך לגבי חצוצרה למשל). מובילים את המחלקה המורים: ולדימיר פרידמן (סקסופון, קלרינט, חליל צד, חלילית, חצוצרה ובריטון - ימי א') המורה יבגני גדזלמן (חלילית - ימי ה')

מחלקת אורגניות
להקה שלמה בכלי אחד. האורגנית הינה למעשה מקלדת דיגיטלית המבוססת על מקלדת של פסנתר. היא כוללת בתוכה פונקציות רבות המאפשרות מרחב יצירה ונגינה כמעט אינסופי. כיום כמעט בכל להקת רוק ופופ חברים נגני כלי מקלדת דיגיטליים, ובעולם הפקת המוזיקה הפכה המקלדת הדיגיטלית לכלי מרכזי בשל האפשרות להשתמש בה לשליטה בתוכנות הפקת ועריכת מוזיקה (כמו קיובייס, אייבלטון ועוד). מובילה את המחלקה המורה: פניה טרכטנהרץ (ימי ב')

הרכבים מוזיקליים
הרכבים מוזיקליים הם המקום שבו נגנים נפגשים ליצירה משותפת ולעבודה מוזיקלית מהנה יחד. המפגשים מגבשים, מהנים ומלמדים. הם מסייעים להתפתחות שלנו כנגנים ומטפחים מיומנויות של עבודת צוות, הקשבה, מנהיגות והובלה לצד היכולת ללוות ולאפשר הובלה של אחרים, חשיבה יצירתית ופתרון בעיות, אורך רוח וסבלנות, ועוד. ההשתתפות בהרכבים מצריכה יכולות ורצינות ולכן תתאפשר בהמלצת המורה לנגינה ובאישור מנהל הקונסרבטוריון. מובילים את המחלקה המורים: גדעון טרכטנברג (הרכב גיטרות, ימי א', ב', ד') רן רקיע-פיינשטיין (הרכב רוק למתקדמים, יום ב')
עשוי לעניין אתכם...








רגעים מוזיקליים
קצת עלינו
קונסרבטוריון ענבלים להבים הוקם בשנת 1991. הישוב היה צעיר, אך הצורך במוסד ציבורי שיהיה אמון על החינוך המוזיקלי ויכשיר את הדור הבא של נגנים הלך וגבר.
קונסרבטוריון ענבלים פעל תחילה בתוך בית הספר תחת הנהלתה של הגב' רותי דגני.
לימים עבר הקונסרבטוריון למבנה המועצה הקודם (אשר שכן במבנה של גן חצב בסמוך למרכז המסחרי הישן), שם שוכן הקונסרבטוריון עד היום.
מטרות הקונסרבטוריון הן לקדם את החינוך המוזיקלי בלהבים, לטפח בקרב התושבים בכלל ובני הנוער בפרט את אהבת המוזיקה, להקנות מיומנויות נגינה והאזנה איכותית, לחשוף את התושבים בפני מגוון רחב של סגנונות מוזיקליים ולזמן התנסויות מוזיקליות מגוונות למשתתפים.
הקונסרבטוריון פועל כגוף ציבורי המופעל על ידי המתנ"ס - מרכז קהילתי להבים.
